תהליך הגיוס הוא לא משהו שמתרחש מעצמו, זה לא שאתם מושיבים את המועמד/ת על מסוע ומצפים לקבל אותם בצד השני מוכנים לגיוס. אתם יכולים לשבת מן הצד ולקוות שהקסם יתרחש, אבל אין טעות גדולה מזו. מי שגיוס הוא אומנותו יודע כי הוא צריך להיות מרובד בתהליך. שולט בפרטים ולא נותן לפרטים לשלוט בו. כמובן שהמטרה של כולנו היא תהליך יציב, ניתן לשיחזור ושכפול, אבל זה עדיין אינו מבטיח את הצלחתו, כי מגייס צריך לחיות בתוך התהליך.
מי המועמד: להבין לעומק את המועמד. את הרקע והיכולות שלו. מעבר לרמה השיטחית. זה הבסיס. עליו יבנו שאר הפרטים.
לבחור בקפידה את המראיינים, בחירת הפאנל הנכון תאפשר למועמד להראות את יכולותיו. זה לא אומר בהכרח מראיינים שיחמיאו לו, זה אומר מראיינים שידעו לגשת למועמד לבחון את הנושאים הרלבנטים.
להכין את המועמד: לתת למועמדים את הקונטקסט הנכון רק עוזר להבחין באמת בין מועמדים. מועמד שמגיע לתהליך ללא קונטקסט פשוט ישוט בו ללא מטרה. שום דבר פרודוקטיבי לא יכול לצאת מזה.
להכין את המראיינים: לוודא שכולם מבינים את חלקם בתהליך, לודא שהם מוכנים לקראת הראיון.
לודא שהתהליך מתרחש בקצב ובעצימות הנכונה: נכון למראיינים, למועמד ולכל שאר המעורבים יש חיים, אבל אתם אלה שצריכים לודא שדברים מתקדמים וללא דיחוי.
לקרוא את תוכן הפידבק לעומק, ולהבין את הסיפור המתרקם מתוכו. האם זהו הסיפור הנכון? מה אפשר ללמוד ממנו על המועמד אבל גם מה אפשר ללמוד ממנו על התהליך ומראיינים? כל תהליך פרטני מהווה הזדמנות לשיפור
לוודא שקבלת החלטה מתרחשת לאור מידע שלם. להשלים מידע אם יש צורך ממקורות נוספים.
לערב את האנשים הנכונים בשלבים הנכונים. לא תמיד זה משהו ברור מראש.
לא להיקלע להיבטים הטכניים בלבד, לראות את התהליך בראייה רחבה, ולתקן אותו אם צריך תוך כדי המנגינה.
המגייס הוא הגורם היחיד שיש לו ראייה שלמה של כל הפרטים, והשפעתו על התהליך יכולה להיות משמעותית אם הוא ילמד לנהל את התהליך ולא להתנהל בו. החוכמה היא לא לראיין אינסוף אלא לגשת לפחות עם יותר תשומת לב.
Comments