top of page
  • תמונת הסופר/תEfrat Dagan

ZOOM IN /ZOOM OUT

הצלחה בגיוס דורשת צירוף של שתי גישות הפוכות.

ZOOM IN – ירידה לפרטים, פוקוס, מיקוד במועמד, במנהל ובבעיה אותה מנסים לפתור. יש דברים שתבחינו בהם רק אם תרדו לפרטים, תשאלו שאלות טובות ותעקבו אחרי התהליכים בגובה העיניים. איפה החוליה החלשה ומה אפשר לעשות ברגע הזה כדי להצליח. לפעמים צריך להסתכל מקרוב כדי להבין מה קורה, לעיתים אפילו דוחות או נתונים יטשטשו את הענין, ורק בחינה מדוקדקת תתן לכם את הפתרון.

אבל לא פחות חשוב:

ZOOM OUT: היכולת להבין את השתנות הגורמים לאורך זמן, היכולת לראות כיצד השוק משתנה, מצאי המועמדים, כיצד נמדדים התהליכים, איכות מקורות הגיוס ואתגרים הקשורים בתהליך עצמו. אלו נושאים מאד חשובים, אך לעיתים במיקוד ביום יום אפשר לגמרי לפספס את חשיבותם. כשמסתכלים מאד מקרוב יכולים לאבד את היכולת לראות את הדברים במבחן הזמן.

המפתח הוא לדעת לשלב את שתי הגישות, במינונים משתנים. היכולת לראות תמונה שלמה ולדעת במה להתמקד חשובה מאד על מנת לפתור את הבעיות המיידיות, אבל אי אפשר להזניח את התמונה הרחבה ובעיקר את העבודה התשתיתית שהופכת את העבודה היומיומית לחכמה יותר.

צפייה 10 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

הרבה אנשים חושבים שתהליכי גיוס היו יכולים להיות הרבה יותר יעילים. לא מזמן חבר כתב שהוא לא מבין למה עדיין קשה למצוא מועמדים או לעשות זאת בקלות, זה נכון כמעט לכל סוגי התפקידים. בעשור האחרון קמו הרבה חבר

כשגרתי בעמק הסיליקון לפני מספר שנים פגשתי יזם מבריק שפיתח תוכנה שתפקידה היתה לאתר מועמדים לארגונים על ידי שימוש בבינה מלאכותית. יש הרבה מוצרים מן הסוג הזה, אבל המוצר של רועי היה מרשים במיוחד!. המוצר

bottom of page