קשה להאמין אבל עדיין קשה למצוא מגייס/ת. אפשר היה לחשוב שזה מצב זמני, קצת כמו המחשבה שהביקוש לאנשי פיתוח ירד ואיתו גם השכר. אבל החוסר באנשי גיוס אינו נובע רק מהגאות שחווינו בשנה האחרונה. הוא נובע מעוד כמה דברים אחרים שקורים ברקע ולכן אני מאמינה שהוא ימשך למרות ההאטה..
מצד אחד הגיוס בארגונים הופך יותר אסטרטגי: ארגונים רוצים שיהיו להם מ״בית״ את האמצעים לגייס. כן, הם עדיין נעזרים בשירותים מושאלים, אבל הרבה פעמים הם יעדיפו לבנות להם צוות מצוין שיעזור להם להוציא לפועל את התוכניות ארוכות הטווח. יחד עם זה מגיעות דרישות להתמחות, לאפשרות לתמוך בגיוס גלובלי, ביכולות איתור וכו׳.
סקר מקורות הגיוס האחרון מלמד אותנו שלמרות שחברות ההשמה עודנו איתנו הארגונים מגייסים היום יותר ויותר באמצעות רשתות חברתיות ולכן יש להם צורך בפונקצית גיוס יותר משמעותית, תקציבים יותר גדולים וציפיות אחרות מהמגייסים עצמם.
חברות ההשמה היו ועודם עד היום בתי הספר של הגיוס, אבל בשנים האחרונות הסתבר שאפילו זה כבר לא מצליח לספק את הצורך בשוק ונפתחו לא מעט קורסים בגיוס טכנולוגי. חלק מן החברות עברו להכשיר את המגייסים בעצמם כמו מאנדיי ו Jfrog.
מצד שני, עד לפני כמה שנים קריירה בגיוס היתה בעיקר מבוא לניהול משאבי אנוש, והרבה מגייסים חשבו שעל מנת להגיע לתפקידים בכירים ומשכורות גבוהות הם צריכים לעבור לסולם השני של משאבי האנוש. זה כבר לא המצב, בשנה האחרונה שניים מלקוחותי קודמו לתפקיד סמנכלי גיוס בארגונים של מאות עובדים. עדיין הרבה אנשי משאבי אנוש בוחרים להצריח ולכן קשה למצוא מנהלי גיוס ואנשי גיוס בכירים.
האם המצב הזה ימשך? עם התבגרות התעשייה בארץ ועם מרחב ההזדמנויות שהולך ומתפתח והרבה אנשים חדשים שמגיעים לתחום אני מאמינה שדברים עוד ישתנו, אבל זו לגמרי הזדמנות לשידרוג ושכלול של השוק בכל הקשור לתחום הזה..
Комментарии