top of page

כוכבים יש בשמיים

האם לגייס את ה״כוכבים״ של חברה אחרת זו אסטרטגית גיוס משתלמת? מי מאיתנו לא ״רדף״ אחרי מועמדים כי הם מגיעים מעוטרים עם מותגים כאלה או אחרים בקורות החיים?

בספר " Chasing Stars" בוריס גרויסברג, פרופסור בHarvard חקר את הנושא של מעבר הון אנושי בין חברות ומצא ממצאים מעניינים. כוכבים מחברה אחת לא תמיד הצליחו לשגשג גם בסביבה שונה: היכולות שלהם הרבה פעמים נשענו על המשאבים,רשתות, הידע ותרבות הארגונית שבה חוו את ההצלחה שלהם. עם המעבר לעיתים חוו ירידה זמנית או מתמשכת בביצועים. זה קרה פחות כשעברו צוותים שלמים, או כשעברו לחברה ״טובה יותר״..


האם זה אומר שאנחנו לא צריכים לרדוף אחרי כוכבים של חברות אחרות? לא בהכרח , אבל זה בוודאות אומר שחשוב שנבחן את ההתאמה באמצעות תהליך הגיוס שלנו, בלי לעשות ״הנחות״ על מנת לוודא שאותו כוכב או כוכבת יתאימו גם לנו. זאת מבלי להניח אווטומטית שכל מי שהצליח במקום אחר יצליח גם אצלכם. לנסח לעצמכם מה חשוב עבור ההצלחה אצלכם היא מפתח חשוב בשיפור איכות הגיוס. הצד השני של המשוואה אומר שקשה מאד להכריע אם מישהו שלא הצליח במקום אחר- בהכרח גם לא יצליח גם אצלכם, זה לא אוטומטי. בסופו של דבר זה מסר חשוב כי הוא אומר שיש הרבה יותר כשרונות שלא זכו לבלוט במקומות אחרים, אבל אתם תוכלו לפתח. להישען על מנגנוני מיון של אחרים שהוכיחו את עצמם אפשרי רק במידה שיש לכם מושג אמיתי מה אתם מחפשים.





182 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

האם מקצוע הגיוס עומד להיכחד? האם גלי הפיטורין שאנו חווים בשנה האחרונה בעצם מבשרים את דמדומיו של המקצוע? סמנכ״ל ה Growth של Scotty Technologies חברה המפתחת כלי לגיוס בהחלט חושב שתוך כחמש שנים מירב צ

bottom of page