top of page
  • תמונת הסופר/תEfrat Dagan

יושב על הגדר

אני תמיד אומרת שבגיוס תמיד השמיכה קצרה מדי, כשיש המון משרות, אין די מועמדים, כשאין משרות אז יש יותר מדי מועמדים. לעיתים רחוקות יש שיווי משקל –מה מאפיין את שוק העבודה של תקופת בין הסגרים?

*בתחום הייטק יש ביקוש ער, תקופת ההסתגלות למגפה כבר מאחור, הארגונים למדו לראיין ולקלוט מרחוק, עם הפנים קדימה ל 2021, תקציבי הגיוס כבר אושרו ומחלקות הגיוס צומחות.

*המועמדים עובדים מן הבית, אולי עסוקים בשילוב של עבודה מרחוק ותפעול קיטנת אמא.אבא שכבר שחוקים משנה שלמה של ON/OFF , מנסים להחזיק מעמד במשימה לא קלה של להיות פרודוקטיביים למרות ואף על פי. כרגע אין להם ראש להחליף כלום, חולמים על הפרדת רשויות..דוחים למחר כל מה שאפשר. וזה מובן.

*אנחנו מספיק קרובים ליום שאחרי, שכל מי שלא חייב מעדיף שלא לזוז עכשיו. הנה אוטוטו כל המדינה מחוסנת ואפשר יהיה להחליף עבודה מבלי לשחק פרה עיוורת..

*לפי כך שוק העבודה הפסיבי נעול כמעט לגמרי, שוק העבודה האקטיבי שהוא 20% בזמן שלום הוא היחידי שקיים דה פקטו, והנסיונות להעיר את המועמדים הפסיביים מסובכים מתמיד. (המועמדים חווים הצפה אך הם פחות בענין.)

נכון יש 30% פחות משרות , אבל יש לא מעט ארגונים שמגייסים בתחומי ההייטק.

לו הייתי מועמד הייתי מנצלת את המצב, בזמן הזה תוכלו למקסם את הערך שלכם בשוק העבודה. עת תרדם שוב המגפה, כבר לא יהיו בה תנאים כל כך נהדרים, בה אתם יכולים לבחור. זה עת הזהב שלכם.

לקבל את הפוסט הבא במייל:

כתובת דואר אלקטרוני

להירשם



2 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

הרבה אנשים חושבים שתהליכי גיוס היו יכולים להיות הרבה יותר יעילים. לא מזמן חבר כתב שהוא לא מבין למה עדיין קשה למצוא מועמדים או לעשות זאת בקלות, זה נכון כמעט לכל סוגי התפקידים. בעשור האחרון קמו הרבה חבר

כשגרתי בעמק הסיליקון לפני מספר שנים פגשתי יזם מבריק שפיתח תוכנה שתפקידה היתה לאתר מועמדים לארגונים על ידי שימוש בבינה מלאכותית. יש הרבה מוצרים מן הסוג הזה, אבל המוצר של רועי היה מרשים במיוחד!. המוצר

bottom of page