ארבעה ראיונות זה *לא* תהליך גיוס
התפרסם במקור בקהילת Start Up for Start Up
הייתי רוצה שנדבר ברצינות על תהליך הגיוס: ברב החברות שאני מכירה אין באמת תהליך גיוס אמיתי. ארבעה ראיונות שונים בשורה עורפית זה לא בהכרח תהליך גיוס . הייתי רוצה גם להגיד לכם כמה מילים על למה זה כל כך חשוב. כולנו עובדים מאוד קשה למצוא ולגייס עובדים, לפעמים זה אפילו מצליח, אבל בהרבה מקרים קשה מאוד לדעת אם ניתן לסמוך על תהליך הגיוס הזה לעשות את העבודה: אני יודעת את זה כי הרבה פעמים תהליכי גיוס אינם מאד אפקטיבים, הם גוזלים המון שעות, מייצרים פחות מדי תוצאות, ומתישים את כולם בדרך. ובאמצע יש תהליך גיוס שבניתם במו ידכם, לרב אתם מקבלים אותו כמו שהוא, וסומכים עליו לעשות מה שצריך. עכשיו תכניסו מועמדים טובים לתהליך לא אפוי – ולא התקדמנו לשום מקום.
אז מה חשוב על מנת שיהיה לכם תהליך גיוס מצוין?
קליברציה: לפני שאתם פותחים משרה חדשה, קחו את הזמן על מנת לחדד לעצמכם מה באמת צריך בתפקיד, ומה הציפיות ממי שיעשה אותו, מי יכול להיות מועמד מצוין. חשוב שכל מי שמעורב בגיוס יהיה מעודכן וכלול בשיחות האלה. אמנם זה גוזל קצת זמן הכנה ואולי כמה פינג פונגים עד שזה מתכנס אבל הוכח בוודאות שככל שמקדישים יותר זמן לשלב הזה הסיכוי לגייס נכון ומהר משתפר מאד. מה לא כדאי לכם לעשות? להעתיק דרישות משרה שמישהו אחר כתב..
תיאום: האם יש כיסוי נכון של כל החלקים הרלוונטים לתפקיד בתהליך שלכם?.האם ישבתם רגע לבדוק מה צריך לכסות בתהליך הזה? מידע תיאורטי ועד ידע מקצועי, יכולת עבודה בצוות וכו וכו. הנושאים האלה שונים מתפקיד לתפקיד, ואם לא משקיעים מחשבה בנושא קשה יהיה לצפות מהתהליך לייצר תשובות מספקות. לכן חשוב לפרק את הדברים לוודא שיש כיסוי נכון- זה כולל מה אנחנו בודקים, מי צריך לבחון את זה…לוודא שיש תיאום בין כולם. תהליך גיוס שיש בו מחשבה מקדימה יקח פחות זמן וכן יביא לתוצאות הרבה יותר טובות בפחות מאמץ.
שאלות וכלים:
מהו הכלי הנכון לבחון את הנושאים שאתם בוחנים? האם זה ראיון/מבחן/מטלה או פרזנטציה. התאמה טובה כאן תתן הרבה ערך. חשוב להשתמש במבנה ראיון דומה בין מועמדים שונים, אחרת יהיה ממש קשה להבחין בין מועמדים שונים ולקבל החלטה. מטלות נוטות להיות הכלי בעל התוקף הכי משמעותי, כלומר יש להם את הכח לנבא טוב יותר מי יצליח בתפקיד. זו לא חייבת להיות מטלת בית, אבל לבקש ממועמד/ת להדגים את יכולותיו זו השקעה משתלמת. שאלות התנהגותיות יכולות לתת אינדיקציה טובה לגבי ידע מקצועי והתאמה לארגון, גם במסגרת ראיון משאבי אנוש חשוב לחשוב מראש על הנושאים הרלוונטיים לסוגי תפקידים שונים.
פידבק/ סיכומי ראיון
פידבק שנכתב סמוך לראיון הוא בעל יותר ערך, אבל בואו נעשה את החיים קלים לכולנו. נחליט מראש איך לציין את המועמדים, ועל