top of page

איך עושה מגייס?

אחד מהתלמידים בקורס הגיוס שלי הגיע על מנת ללמוד מקצוע חדש: גיוס טכנולוגי,כשהסתיים הקורס הוא הרגיש שלא רק למד איך לגייס, הוא למד איך צריך לחפש היום עבודה. הוא כתב לי: ״קיבלתי כלים של OPEN TO WORK. ההבנה של תהליך הגיוס הורידה את ״מפלס החרדה״ מהתקופה הקרובה, התרגול עזר לשיפור ההתמצאות בלינקדאין, שהוביל לשדרוגים קבועים של הפרופיל האישי, שהוביל כבר עכשיו לפניות אליי של מגייסים וראיונות עבודה בהווה״. הוא לימד גם אותי משהו חשוב, שללמוד גיוס יכול להועיל למחפשי עבודה מסיבות אחרות.


הרבה פעמים שאני מלווה מחפשי עבודה, אני מראה להם חלק מפרקטיקות העבודה שלי כמגייסת, אני מאמינה שהזווית הזו מאפשרת להם להבין טוב יותר את הדגשים, להתאמץ פחות ולהצליח יותר בחיפוש העבודה: אני מראה להם את הכלים, את אחורי הקלעים של עבודת המגייס. אני מאמינה שזה לגמרי בונוס לכולם: כמגייסת אני מקבלת יותר מועמדים רלוונטיים ויכולה לזהות נכון יותר מי יכול להתאים, ולמועמדים מובטח חיפוש עבודה הרבה פחות סיזיפי.


אני חושבת שמה שעומד לרשות מרבית המחפשים הוא ידע שיטחי למדי של שיטות חיפוש העבודה, למשל ״חבר מביא חבר״ זה פשוט להגיש קורות חיים באמצעות קשרים, אני רואה למשל בקבוצות ברשת, אנשים מחפשים קשר לחברה X על מנת להגיש קורות חיים, אבל זו דוגמה מצויינת לחוסר הבנה של איך הפרקטיקה בתחום יכולה לעזור לכם... להגיש קורות חיים באמצעות מישהו שאינו מכיר אותכם אינו מעניק לכם יתרון רב, אך אני מבינה גם את הקושי להתמודד עם מה שנחווה לעיתים כחומה בצורה. למה לחפש עבודה הפך כל כך מסובך? אני כאן לומר, זה לא מאד מסובך, אלא דורש ידע מעמיק..


אם זה מעניין אתכם אתם מוזמנים להציץ בבלוג שלי, התחלתי לכתוב אותו לפני חמש שנים בדיוק מהסיבה הזו, להעניק את זווית הראייה הזו לכמה שיותר אנשים. ומי שרוצה משהו יותר מסודר מוזמן לבדוק את הקורס שנולד בדיוק מאותה הסיבה..)


















פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


Your paragraph text.jpg

בואו נגייס

bottom of page